Kategorier
Værktøj

Hvad er Jobs To Be Done?

Sæt fokus på de opgaver, dine brugere gerne vil lykkes med – så øger du dine chancer for succes.

Kort fortalt er Jobs To Be Done en tilgang til at forstå sine brugere og kunder, så man kan skabe mere værdi for dem – og måske endda få dem til at betale.

Teorien bag Jobs To Be Done går ud på, at vi alle har en lang række ‘Jobs’, som vi hyrer forskellige produkter ind til at løse for os. Det kan være noget så banalt, som at du er tørstig og slukker tørsten med et glas vand eller en cola – det produkt, du vælger, siger så noget om dig og den kontekst, du er i.

Netop kontekst er ekstremt vigtigt, når man taler Jobs To Be Done. Det gælder nemlig blandt andet om at forstå brugernes hverdag og de situationer, de er i, hvor de kunne finde på at hyre ens produkt ind i deres liv. Hvis man for eksempel gerne vil leve af at lave lange artikler, er man kommet dårligt fra start, hvis folk kun besøger en, når de lige har fem minutters pause.

Jobs To Be Done er både sin egen tilgang og metode – og implementeret som en del af Value Proposition Canvas, hvor jeg bruger den rigtig meget.

Jeg har skrevet og forklaret en del om Jobs To Be Done – du finder links til de vigtigste artikler herunder.

Læs mere:

Af Lars K Jensen

Lars har arbejdet med digital udvikling og produktudvikling i mediebranchen i mere end 10 år. I dag rådgiver han medier og organisationer i at forstå deres brugere og skabe værdi.

2 kommentarer til “Hvad er Jobs To Be Done?”